Električno talno ogrevanje

Talno ogrevanje, kot najugodnejša rešitev

Od vseh ogrevalnih sistemov je vertikalna porazdelitev temperature talnega ogrevanja v sobi najbližja oblika ogrevanja fiziološki porazdelitvi telesne temperature. Talno ogrevanje je nizko temperaturna ogrevalna rešitev (tla bodo dosegla temperaturno raven pribl. 26°C), celotna tla pa so ogrevalni element.

Prednosti teh značilnosti so naslednje:

  • brez izgorevanja in dvigovanja prahu,
  • ki povzroča alergije,
  • brez prepiha,
  • brez drastičnih temperaturnih razlik v prostoru,
  • brez suhega zraka,
  • decentralizirano ogrevanje - regulacija in nadzor posameznih prostorov.

Brošuro si lahko ogledate na povezavi električno_talno_ogrevanje

Proizvodi:

ELEKTRA MG/MD

Enostranska preproga ELEKTRA MD, debeline 3,9 mm, z napajalnim vodnikom na enem koncu in povezovalnim spojem na drugem. Dvostranska preproga ELEKTRA MG, debeline 3 mm, z napajalnim vodnikom na obeh koncih. preproge so enostavnejše za namestitev, s samo enim napajalnim vodnikom. Pri dvostranskih preprogah ELEKTRA MG je potrebno oba napajalna vodnika povezati do priključne omarice. Zaradi zanemarljive debeline, so preproge najbolj primerne za območja, kjer nivo tal ne bi smel biti pretirano povišan.

Toplotne izhodne moči ogrevalnih preprog:

  • MG – 160 W/m
  • MD – 100 in 160 W/m

Ogrevalne preproge s toplotno izhodno močjo 160 W/m so posebej primerne za montažo pod keramičnimi in kamnitimi tlemi. Ogrevalne preproge s toplotno izhodno mo jo 100 W/m se lahko namestijo pod katerokoli vrsto tal.

OPOMBA: Ogrevalnih preprog se ne sme krajšati.

 

ELEKTRA WoodTec™

enostranske, debeline pribl. 2,8 mm, z napajalnim vodnikom na enem koncu in zaključkom na drugem. ELEKTRA WoodTec™ ogrevalne preproge so enostavnejše za polaganje, vključujejo namreč le en napajalni vodnik.

Namestitev: neposredno pod laminatne talne obloge ali lesena tla – suha montaža.

ELEKTRA VCD ogrevalni kabli

Dvožilni kabel, z napajalnim vodnikom s ,,hladnim repom'' dolžine 2,5 m na enem koncu in zaključkom na drugem. Za aplikacije ogrevanja prostorov, je primerna izhodna moč enote 10 in 17 W/m.

Vgradnja: v betonsko ploščo

Regulacija talnega ogrevanja

Vsak ogrevan prostor lahko reguliramo z ločenim regulatorjem temperature za reguliranje ogrevalnega kroga in s tem dosežemo optimalno temperaturo za vsak prostor posebej.

Vrste regulatorjev temperature:

  • Ročni regulatorji temperature za vzdrževanje enakomernih temperatur
  • Programabilni regulatorji z možnostmi programiranja temperaturnih nivojev v dnevnih in tedenskih ciklih

 

Ročni regulator:

ELEKTRA OTN

regulator temperature je opremljen s senzorjem temperature tal. Možna je povezava z zunanjim časovnikom "dan / teden", kjer se lahko programirajo obdobja temperature udobja ali ekonomičnosti (5° nižja od udobne temperature). Možna vgradnja v dvojni okvir, npr. s stikalom za luč.

Programabilni regulatorji:

ELEKTRA OWD5 WiFi

Najnovejši model regulatorja temperature, s funkcijo WiFi in vsemi drugimi funkcijami regulatorja OCD5. Nadzor temperature poteka prek zaslona na dotik ali namenske aplikacije za pametne telefone iOS ali Android.

ELEKTRA OCD5

je opremljen z 2-palčnim barvnim zaslonom na dotik. Omogoča programiranje 6 dogodkov na dan. Regulator vsebuje koledar, ki omogoča vnos začetnega in končnega datuma odsotnosti. V tem asu bo ogrevanje izklopljeno oz. se bo ohranjala le nastavljena minimalna temperatura. Aplikacija QR kode omogoča izvajanje hitrega pregleda nastavitev regulatorja s pametnim telefonom.

ELEKTRA OCD4

je opremljen z mikročipom, ki omogoča kompleksno programiranje kronološko urejenih serij šestih ogrevalnih dogodkov. Tedne lahko razdelimo v 2, 4 ali 6 situacij: jutranje prebujanje, odsotnost od doma, vrnitev domov, odsotnost od doma med dnevom, vrnitev domov in po itek. Posameznim dogodkom lahko določimo različne ravni temperature. Regulator, zahvaljujoč matričnemu zaslonu z osvetlitvijo ozadja, omogoča izboljšano uporabniško komunikacijo. Na voljo je tudi ve drugih funkcij. Možna vgradnja v dvojni okvir, npr. s stikalom za luč.

ELEKTRA ELR20

Regulator temperature z velikim (2,9-palčnim) LCD zaslonom in uporabniku prijaznim delovanjem, omogoča dnevno programiranje šestih dogodkov. Posebej zasnovan za reguliranje ogrevalnih sistemov, zlasti talnega ogrevanja. Opremljen z vgrajenim senzorjem zraka ter talnim senzorjem za merjenje in omejevanje temperature tal.

Scroll to top